Het woordje van de Voorzitter. maart 2019

” ON THE ROAD AGAIN “, met de pen in de hand.
Nadat ik een jaar geleden de motor van de BMW/2 bitza heb moeten vervangen omdat, bij een snelheid van +/- 100 km/uur op de N4, deze plotseling vastgelopen is, is het nu de beurt aan de schakelaar van de hoorn en de verlichting om te verbranden. Snel alles uitgeschakeld opdat het geheel niet zou verbranden, en nu naar Rudy voor een goede schakelaar en de herstelling uitvoeren.
Guy Sinclair (die bezig is met de condensator (Harley) van zijn Adler te vervangen onder deskundige toezicht van Jacques Bastiaens) zegt me : “Maar jij hebt alleen maar zorgen met je BM !!! “… Maar neen, neen, ik heb deze BM al 20 jaar zonder zorgen, dus… dat gaat toch….
Jacques en ik zijn zaterdag samen, met de metro om practische, maar niet ecologische redenen, naar de algemene vergadering van de Belgische Federatie van Oude Voertuigen in Autoworld geweest om er onze club te vertegenwoordigen. We hebben er ook Philippe Godin en Luk Ryckaert ontmoet.
We hebben er gehoord, maar dat wisten we al, dat we moeilijke tijden tegemoet gaan, zelfs Theo van de MAG (Motorcycles Association Group) had het hierover in zijn voorwoord als hij schreef wat Bob Dylan in ’64 zong : “the times are a-changing” !!!
Als men weet dat de motoren uit het verkeer geband zijn in Madrid en Barcelona, wetende dat de motoren het beste vervoersmiddel in de stad is om het aantal auto’s te reduceren, mag men zich afvragen waar dit alles
gaat stoppen…
Bevestigd door Peeter HENNING, ceo van de BFOV, en door de voorzitter van de BFOV, die ook onze nationale leuze “eendracht maakt macht” heeft herhaald, wel,… We moeten in die richting ijveren. In België breekt de politiek wat we trachten op te bouwen af. Onze politici hebben een onaangepaste houding tegenover de LEZ (low emission zone), de technische schouwingen van de auto’s in functie van…, zorgen omtrent de huidige technologie (zonder na te denken over de elektrische motoren die in brand gevlogen zijn), een ingenomenheid die de jongeren naar nieuwe technologieën dwingt en ze afleidt van de zogezegd meer vervuilende oude voertuigen, en dit terwijl een cargo geladen met duizenden liters fuel en 2000 wagens op een paar honderden kilometers van de Franse kust gezonken is!!! Met wie drijft men de spot?
Wij hebben 3 mobiliteitsministers, waarom 3 ??? En om terug te komen op de koninklijke familie, geen een die aan onze ministers in pinguinkostuum durft te zeggen dat ze moeten stoppen met hun decreten, arresten, standpunten, regionalisatie… allen even onsamenhangend als dom… en gaan voor een universele coherentie!!!
Terwijl ik in mijn tuin zit te schrijven geef de zon haar eerste welgekomen warmte en komt mijn schildpad haar neusje tonen. Ik zou wel eens een geel hesje op de rug van de schildpad verven… Goed zo, ik stop met te knorren, ik ga profiteren van het goede weer, mijn motor herstellen en jullie vergezellen op de treffens, beurzen en rally’s. Rijdt voorzichtig.

 

Dany Faict,

Voorzitter.

 

FBVA - BFOV

The Vintage Motor Cycle Club

Fédération Belge des Véhicules Anciens
Belgische Federation voor Oude Voertuigen

Vintage Motor Cycle Club